Festival och förberedelser

shutterstock_204811402

Festivaler är ett fantastiskt sätt att ta sig ut i världen och uppleva musik, folk och kulturer. Festivalveteraner har säker ganska bra koll på vad man ska ha med sig, men om de inte var någon som berättade det för dem är nog oddsen att de fick lära sig genom ett eller flera misstag. För alla som ska ut på sin första festival kommer här ett antal tips.

Till att börja med ska man se till att ha med sig sin legitimation hela tiden, vill man göra ett besök i öltältet kommer man därifrån tomhänt om man inte kan bevisa att man är över 18.

Har man planerat att utnyttja festivalens campingplats är det bäst man har med sig ett tält eller något annat att sova i, man vill inte lägga sin förtroende på vädret och hoppas att det kommer att bli fint hela tiden, oavsett vad väderleksrapporterna påstår.

Och med tanke på vädret ska man även se till att ha med sig en regnponcho, dessa är helt klart ovärderliga om regnet skulle börja ösa ned mitt under en föreställning. Ett par praktiska skor kommer också att vara väldigt skönt att ha, ta bara inte med favoritskorna, var beredd på att de kan råka ut för ett och annat.

Är festivalen under högsommaren är det alltid bra att att ha med sig solkräm, ingen vill bli helt solbränd redan på första dagen. Tänk också på att ju varmare det är desto mer vatten bör man dricka.

Värdesaker bör man helst lämna hemma, i bilen eller något annat säker ställe, många festivaler har värdeinlämningar där man kan förvara dessa säkert. En liten tumregel man kan ha är att egentligen inte dra med något som man skulle bli helt förstörd om det gick sönder eller tappades bort, men då detta inkluderar mobilen för många är det inte alltid helt lätt.