Upplev P-Floyd i Malmö

Tatsiana Amelina / Shutterstock.com

Tatsiana Amelina / Shutterstock.com

Vem har inte hört talats om Pink Floyd and The Wall? Detta brittiska kultband bildades 1965 i London. Gruppen var mycket populär inom undergroundscenen under 60-talet. De blev internationellt erkända mycket tack vare sin progressiva och psykedeliska musik och de filosofiska texterna de skrev, samt för sina experimentella shower. De räknas faktiskt som en av de mest kommersiellt framgångsrika popgrupperna. Genom att använda sina erfarenheter skapade de texter och musik som blottade deras egna svagheter och styrkor och som de delade med resten av världen. Bandet existerade officiellt fram till 1996 och har sedan återförenats av och till. För närvarande uppträder de inte tillsammans. Så hur och var kan man då uppleva Pink Floyd live? Jo, man kan åka och se P-Floyd i Malmö.

P-Floyd

På Slagthuset i Malmö uppträder gruppen P-Floyd den 24 november och den 25 november i år. Gruppen bildades i Dalarna och består av ett relativt stort antal människor när man räknar musiker och kör. Eftersom de är så många musiker på scenen behöver de aldrig använda sig av något förinspelat för att skapa effekt eller förhöja musiken. Något faktiskt original gruppen gör.

Det finns många som försöker förvalta stora gruppers musik- och låtarv men få hanterar Pink Floyds såsom P-Floyd gör. Deras tolkningar av Pink Floyds musik är ibland lite försiktig men aldrig tveksam. Gruppens framträdanden kan lätt mäta sig med original gruppens shower med ljus och special effekter. Missa inte detta tillfälle att uppleva kult bli skapat av kult.

Helhetsupplevelse

Vårt tips är att du bokar in konserten den 25 november om du inte bor i Malmö och sedan gör det till en weekend. Passa på att övernatta på Elite Hotels och kom i stämning med middag, spa och god dryck innan du åker till Slagthuset för en minnesvärd kväll med P-Floyd. Sedan har du lördagen och söndagen på dig att utforska Malmös utbud av shopping och övrig kultur.