Getaway Rock Festival

Getaway Rock Festival (GRF) är en relativt ny hårdrocks/metal-festival i Sverige. Festivalområdet ligger vid gasklockorna i Gävle, varav den minsta utav de tre scenerna faktiskt ligger inuti en utav gasklockorna. Det första årets GRF gick av stapeln var 2010 då över sextio band bokades. Det blev uppenbarligen en succé eftersom festivalen sedan återkommit varje år sedan dess. Däremot har det varierat något när festivalen gått av stapeln. År 2011 och 2012 var det första helgen i juli medan det 2013 istället blev i augusti som de rockintresserade fick vallfärda till Gävle. Det året genomfördes nämligen festivalen 8-10 augusti. Även 2014 och 2015 var festivalen inplanerad i början av augusti.

Många stora band och artister har spelat på festivalen så som Slash, Alice Cooper, Yngwie Malmsteen, Megadeth, Motörhead, Accept m.fl. Men det finns även möjlighet för lokala band att få spela på festivalen. Detta genom att anmäla sig till Getaway Rock Challenge som hålls några månader innan festivalen. Där får banden tävla om sin plats på en utav festivalens scener.

Ronnie James Dio Stand Up and Shout Cancer Fund

På festivalområdet finns det ett brett utbud av mat- och dryckesförsäljning samt annan försäljning av exempelvis kläder, skivor m.m. År 2014 introducerades ett nytt system som innebar att för att kunna handla måste festivalbesökarna ladda in pengar i ett chip som sitter på festivalarmbandet. Vid festivalens slut kan man få tillbaka pengarna som blivit över eller välja att skänka pengarna till välgörenhet istället. Vid festivalens slut 2014 kunde därmed 163 531kr doneras till välgörenhet.