Musikklassiker i spel

Musik hör inte bara hemma på scen utan även i många andra former av media så som i film eller mer nyligen, spel. Musiken står där inte bara för sig själv utan stärker upplevelsen av många andra konstnärliga uttryck. De stärker känslorna av allt ifrån glädje, humor, skräck och spänning.

I denna artikeln tänkte vi fokusera på spel och gå igenom lite hur musiken i spel kommer till.

I spel som baseras på redan etablerade varumärken kan musiken komma från dess orginal.

I andra fall så skapas musiken från grunden till spelet. Många gånger har dessa blivit som inarbetade i det publika medvetandet att så gott som alla har hört låten, även de som inte spelat spelet. Exempel på detta är till exempel musiken från Super Mario-spelen.

Vi har i slutet av denna artikeln bäddat in den kanske mest kända låten från spelen så kan du själv se om det är något du känner igen.

I andra spel kan musiken istället för de ovanstående alternativen komma direkt på topp-listorna. Spelserien Grand Theft Auto är ett spel där man fritt kan åka runt i en stor värld. Som en del av det har spelet även blivit känt för att konstruera radiostationer man kan lyssna på i spelet. Dessa innehåller förutom unika radioprogram även en otrolig mängd låtar. I den senaste utgåvan av spelet innehöll dessa radiostationer tillsammans över 240 stycken låtar.