Se dina favoritband utomlands

Det finns mängder av bra konserter och festivaler i Sverige, det finns det ingen tvekan om. Det är dock en helt annan sak att se ett band spela i hemlandet, för att inte säga hemstaden.

När U2 och Bruce Springsteen är i Sverige så blir det alltid fullproppat bland publiken. Det är inte så konstigt, dessa två står för några av världens bästa livespelningar. U2 har mängder av klassiska låtar som passar perfekt för de stora arenorna. The Boss, Bruce Springsteen, kör sitt race och levererar unika spelningar men minst lika klassiska låtar som U2. Det är olika musikgenrer, men det är samma kärlek till musiken och publiken.

Se spelningarna på hemmaplan

Det finns inget coolare och mer känslosamt än att se hemmastadens hjälte komma hem för att ta emot och dela ut musikkärlek. När U2 spelar i Dublin är det fullproppat även på de lokala barerna och pubarna. Här är det inga matcher som visas på tv:n, istället är det konserter som spelas. Faktum är att det även gäller i Englands huvudstad London. Även om det inte är deras hemtrakter, så har U2 alltid varit otroligt älskade här. Har du möjlighet så bör du definitivt ta dig hela vägen dit och se det magnifika bandet spela på plats. Företag som Gomusictravel.se och andra liknande sidor erbjuder kompletta paket där resa och boende ingår utöver biljetten. Perfekt för den som vill komma bort för en stund, eller den som vill unna sig något utöver det vanliga.

Upplev Bruce Springsteen i USA om du har möjlighet

En annan högt rekommenderad musikupplevelse är att se en The Boss-spelning live. Hans konserter är aldrig likadana, alla låtar mixas och matchas efter hans eget tycke. Ibland bestämmer han sig inte förrän dagen innan eller till och med på plats. Tillsammans med sitt E Street Band skapar han en kontakt med publiken som inte liknar något annat bland dagens musiker.