Accept

Accept är ett tyskt heavy metal band som grundades år 1976 av sångaren Udo Dirkschneider, gitarristen Wolf Hoffmann och basisten Peter Baltes. Deras första album Accept släpptes 1979. När deras tredje album Breaker släpptes 1981 åkte de ut på turné tillsammans med Judas Priest och i och med det började bandet få uppmärksamhet utanför Europa.

RockmusikSedan dess har bandet turnerat över hela världen och släppt flera album med hitlåtar såsom ”Balls
to the Walls”, ”Fast as a Shark” och ”Metalheart”. Med albumet Restless and Wild (1982)
kom de att definiera den sub-genren som sedan skulle kallas speed metal.

Bandet har även haft en del motgångar. År 1987 bestämde sig Dirkschneider för att starta en solokarriär och med support från de gamla medlemmarna i Accept släppte han albumet Animal House (1987). Under tiden började Accept leta efter en ersättare och efter att ha prövat några olika sångare blev det till slut amerikanen David Reece som fick jobbet. Men honom spelade de in och släppte albumet Eat the Heat (1989).

Dessvärre blev de tvungna att lägga ner bandet efter en turné 1989. Detta efter att att trummisen Stefan Kaufmann fick ryggskador som gjorde att han inte längre kunde spela samt på grund av meningsskiljaktigheter med Reece.

Några år senare träffade Dirkschneider ex-medlemmarna i Accept och de bestämde sig för att återuppliva bandet. Comebackalbumet Objection Overruled släpptes 1993 och följdes av en världsturné och ytterligare ett album.

År 1997 gick medlemmarna skilda vägar igen fram till 2005. De fick då en inbjudan att göra en sommarturné vilket resulterade i att de genomförde en rad festivalspelningar i Europa, bland annat på Sweden Rock.

År 2009 började det ryktas om att Accept skulle återförenas igen. Denna gång (2010) var det tillsammans med Mark Tornillo som sångare och man släppte bandet Blood of the Nations, vilket då var deras första studioalbum på 14 år!